Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Installation af rørføring og bestykning i en PE-brønd af servicetekniker Christian Pedersen.
Installation af rørføring og bestykning i en PE-brønd af servicetekniker Christian Pedersen.

190 års historie er ingen hindring for vækst

Grønbech & Sønner er en af Danmarks ældste virksomheder. I dag beskæftiger virksomheden et stigende antal maskinmestre, som løser opgaver inden for salg, produktion, rådgivning, service og ledelse.

Hvad gør en søkaptajn, som går i land? Han etablerer sig som grosserer og begynder at handle med de varer, han tidligere har sejlet med. Sådan lyder den korte version af grundlæggelsen af Grønbech & Sønner, som blevet etableret af søkaptajn Michael Johan Grønbech i 1828. 

I dag, 190 år efter, er Grønbech & Sønner en af Danmarks ældste virksomheder. Og det er ikke en virksomhed, som er tynget af alderen. Tværtimod er der en klar vækststrategi, som sandsynligvis også vil medføre ansættelsen af flere maskinmestre ud over de syv, som allerede arbejder i virksomheden. 

Grønbech & Sønner er leverandør af aktuatorer, ventiler, pumper, instrumentering, doseringsanlæg og filtre, stål og metal, men har også en landsdækkende service af både egne produkter og andres løsninger. 

Jens Bang Holmgaard, Casper Christensen og Brian Madsen er tre af maskinmestrene hos Grønbech & Sønner. Til daglig arbejder de med udgangspunkt i virksomhedens afdeling i Vejle, men der er kunder over hele landet.

»Vi har historisk et udgangspunkt som forhandlere af pumper, ventiler og aktuatorer, men strategien er, at vi skal være leverandører af komplette turn-key-løsninger,« siger Jens Bang Holmgaard, der har titel af divisionschef for industridivisionen med 30 medarbejdere. 

Her sælges og produceres løsninger til kraftværker, industri, og forsyningsselskaber inden for vand og spildevand. Løsningerne er typisk pumpeanlæg, pumpebrønde, doseringsanlæg og aktuatorer. 

Mange karriereveje

Jens Bang Holmgaard sidder i virksomhedens ledelsesgruppe og er med til at lave oplæg til den fremtidige strategi. Der er et ønske om vækst, og gerne ved opkøb. 

»Vi vil gerne kunne levere komplette løsninger, ikke bare enkeltkomponenter. Derfor prøver vi at finde virksomheder, som vil gøre det muligt for os at tilbyde hele paletten i en større teknisk løsning. For eksempel har vi lige købt RUMA, som er leverandør af udstyr til spildevandsanlæg, og det køb betyder, at vi nu kan tilbyde endnu mere komplette løsninger til disse kunder,« siger han. 

Jens Bang Holmgaards egen vej ind i Grønbech & Sønner gik også gennem et opkøb: Han drev i flere år sin egen virksomhed, Dansk Pumpeservice, som han i 2009 solgte til sin nuværende arbejdsgiver.

»Vi er ved at lægge en ny treårig strategi, som skal sikre, at vi udvikler os fra produktleverandør til totalleverandør, og det skal ske ved både organisk vækst, men realistisk set også ved opkøb af relevante virksomheder, som gør det muligt at udvide vores portefølje uden at gå på kompromis med kvaliteten af de løsninger, vi leverer,« siger Jens Bang Holmgaard, som har bygget videre på sin maskinmesteruddannelse med en MBA-uddannelse. 

Han ser Grønbech & Sønner som en virksomhed, der kan tilbyde maskinmestre mange forskellige karriereveje.

»Man kan komme ind på flere niveauer i virksomheden. Vores maskinmestre arbejder med salg, service, produktion, support og i lederstillinger. Generelt har maskinmestre en praktisk tilgang, som er vigtig i forhold til at forstå kundernes behov i deres daglige drift,« siger Jens Bang Holmgaard.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 5, 2018.

 

mandag den 14. maj 2018

Relaterede artikler

 • Studerende fra SIMAC vinder DM i entreprenørskab igen torsdag den 28. maj

  Onsdag den 27. maj stod det igen klart, at innovation og entreprenørskab står højt på dagsordenen på den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg. For sjette gang vandt studerende netop herfra nemlig førstepladsen ved DM i entreprenørskab.

  Læs artiklen
 • Ny flyhøjde som leder tirsdag den 28. april

  MMT-uddannelsen har givet fabrikschef Mikkel Andersen, GRUNDFOS, et større perspektiv på ledelse og virksomhedsdrift. Uddannelsen har hjulpet ham til at skabe nye udviklingsforløb sammen med kunderne.

  Læs artiklen
 • Et hav af oplevelser mandag den 17. februar

  Rune Muff Smedsgård har valgt at begynde maskinmesterkarrieren i Søværnet med en sømilitær officersuddannelse. Forude venter et lederjob og en masse oplevelser, som kun flåden kan byde på.

  Læs artiklen
 • Maskinmesterskole bidrager til udvikling af nye el-tavler onsdag den 26. februar

  Lektor Joel Rasmussen fra Maskinmesterskolen København har deltaget i udviklingen af fremtidens el-tavler, så de overholder kravene i ny EU-lovgivning og Installationsbekendtgørelsen.

  Læs artiklen
 • Ny aftager- og dimittendundersøgelse onsdag den 29. januar

  Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.