Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Søren Pind ved et tidligere besøg på MARTEC sammen med Pia Ankerstjerne og Brian Thomsen.
Søren Pind ved et tidligere besøg på MARTEC sammen med Pia Ankerstjerne og Brian Thomsen.

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Maskinmesterskolen i Frederikshavn indgår som ambassadør spændende samarbejde med erhvervspartnere.

MARTEC er indtrådt som ambassadør for Teknologipagten og har samtidigt initieret et nyt teknologipagtprojekt i tæt samarbejde med Fjordline, MAN DIESEL & TURBO samt Ranum Efterskole. 

Sammen vil partnerne arbejde for at tiltrække flere studerende på de såkaldte STEM-uddannelser - uddannelser inden for naturvidenskab(Science), IT(Technology), ingeniørkundskab(Engineering) og matematik(Mathematics). 

- MARTEC hilser Teknologipagten velkommen. Vi skal alle sammen være teknologisk kapable i fremtiden. Hele befolkningen skal kunne forstå og bruge teknologi, og hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at dele af befolkningen bliver såkaldte teknologi-analfabeter. Vi skal kunne forstå, udvikle og se de teknologiske muligheder til fælles bedste, og det er netop denne ambition som Teknologipagten, der er sat i søen i dag, forfølger, siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC. 

- Danmark skal øge antallet der gennemfører en STEM-uddannelse med 20 procent - både på erhvervsuddannelserne og på de videregående uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne kæmper med at tiltrække kompetent arbejdskraft i dagligdagen, og vi vil meget gerne være med til at ændre dette. Vi vil etablere en Maritim Technology Camp med vores samarbejdspartnere, og håber herigennem at få mange flere til at interessere sig for en karriere på det tekniske felt i det blå Danmark, siger Pia Ankerstjerne. 

Maritime Technology Camp

Formålet med Maritime Technology Camp er at sætte særligt fokus på den maritime branche. Potentielle studerende fra ungdoms- og erhvervsuddannelserne samt folkeskolen bliver inviteret inden for, og vil i løbet af tre dage stifte bekendtskab med robotteknologi, skibssimulatorer, maritim sikkerhed, 3D print, samt komme med ind i maskinrummet og på broen ombord på en færge og udføre praktiske øvelser på virkelige anlæg. Alt sammen for at snuse til og få interesse for en karriere i Det Blå Danmark. 

- Vi glæder os meget til at åbne dørene for potentielle studerende her på MARTEC. Vi vil sammen med Fjordline, MAN Diesel og Turbo og Ranum Efterskole sætte vores kræfter ind på, at give de unge et unikt indblik i de muligheder en blå karriere giver. Deltagerne i Maritime Technology Camp skal få lov at opleve på nærmeste hånd, at også det maritime erhverv og de maritime uddannelser, ud over at fokusere på det teknologiske, også er på vej ind i en digital tidsalder. Målet er, at deltagerne via simuleringer og praktiske øvelser, skal få en god fornemmelse af hvilke udfordringer og muligheder teknologi og digitalisering giver for drift og overvågning af fremtidens skibe, siger MARTECs vicedirektør Brian Thomsen. 

Teknologipagten blev lanceret ved en event på Experimentarium i København tirsdag 24. april. Regeringens bidrag til pagten blev præsenteret af Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, Undervisningsminister Merete Riisager og Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

onsdag den 25. april 2018

Relaterede artikler

 • Lidt flere unge vil være maskinmestre onsdag den 17. juli

  Maskinmesteruddannelsen oplever generelt en beskeden fremgang af ansøgere til maskinmesterstudiet på landets maskinmesterskoler.

  Læs artiklen
 • Machine learning vinder bachelorpris fredag den 28. juni

  Jan Hansen vandt 1. præmien for årets bedste bachelorprojekt, som beskæftiger sig med machine learning, algoritmer og neurale netværk til at optimere en industriel forseglingsproces.

  Læs artiklen
 • Fra lokal til global strategi torsdag den 02. maj

  Til daglig er Allan Due Overbeck chef for havmølleparken Horns Rev 2, men efter en masteruddannelse i Leadership Psychology er han nu klar til nye ledelsesudfordringer.

  Læs artiklen
 • Succes i Esbjerg - Rekordantal nye maskinmestre lørdag den 02. februar

  Mange af dimittenderne fra Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg (FMS) havde allerede sikret sig et job, før de forleden fik beviset i hænderne.

  Læs artiklen
 • Søpraktik er den bedste forberedelse mandag den 12. november 2018

  Hvis man har en drøm om at arbejde som sejlende maskinmester, er den bedste forberedelse at være i praktik til søs. Det mener to studerende, der som nogle af de få har været heldige at komme i bachelorpraktik hos et rederi.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.