Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dk

Prisen på fjernvarme kan være afgørende for, hvor meget man kan låne til sit boligkøb. Foto: Nils Rosenvold.
Prisen på fjernvarme kan være afgørende for, hvor meget man kan låne til sit boligkøb. Foto: Nils Rosenvold.

Køb bolig for 2,1 mio. kr. mere – med laveste fjernvarmepris

Der er så stor forskel på fjernvarmepriserne, at det kan finansiere en bolig, der koster 2,1 mio. kroner mere, hvis man køber bolig i landets billigste fjernvarmekommune.

Hvis man låner til boligkøb med et F1-lån med afdragsfrihed, kan man købe for 2,1 mio. kroner mere bolig i landets billigste fjernvarmekommune sammenlignet med den dyreste. Det viser beregninger fra Realkredit Danmark ifølge Finans.dk.

Forskellen på den dyreste og billigste fjernvarme giver nemlig familien med den billigste fjernvarme mulighed for at låne over 2 mio. kr. mere til at købe hus for, hvis man vælger det afdragsfri F1-lån, siger boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen til Finans.dk.

Forskellen på den dyreste og billigste fjernvarme er 18.000 kr. om året – eller 1.490 kr. per måned.

Vælger en familie et fast forrentet lån med afdrag, kan den for ca. 1.490 kr. efter skat om måneden låne til ca. 400.000 kr. ekstra bolig – og hele 840.000 kroner, hvis familien vælger fast forrentet lån med afdragsfrihed, viser beregninger fra Realkredit Danmark.

Med flekslån bliver forskellen endnu mere markant. Vælger familien et F1-lån, giver det 420.000 kr. ekstra kr. til bolig for de 1.490 kr. om måneden - og hele 2,1 mio. kr. med afdragsfrihed ifølge Finans.dk.

 - Som boligkøber er det meget vigtigt at holde øje med varmeudgifterne på drømmeboligen, da de tæller i det samlede billede, når banken skal regne ud, hvor meget du kan låne til boligkøb, siger Henrik Hauthorn Jensen til Finans.dk.

Dyreste og billigste

Hos landets billigste fjernvarmeværk – Lemvig Varmeværk – koster det årligt 7.154 kr. at opvarme 130 kvm. bolig. Hos det dyreste fjernvarmeværk – Uggelhuse-Langkastrup – koster det 25.150 kr. – svarende til differencen på 18.000 kr.

Der er dog sket en indsnævring af forskellen mellem højeste og laveste fjernvarmepris i forhold til for tre år siden. Dengang kostede det omkring 30.000 kr. om året for en familie at opvarme et 130 kvm gennemsnitshus hos det dyreste fjernvarmeværk og kun 5.000 kr. hos det billigste. Altså en forskel på 25.000 kr. om året.

De seneste år er priserne på fjernvarme blevet mere ensartede. Antallet af selskaber med priser over 20.000 kr. er siden 2013 faldet fra 17,8 til 3,5 pct. Antallet af selskaber med priser under 10.000 kr. er siden 2013 steget fra 1,4 til 13 pct.

Den gennemsnitlige pris for at få opvarmet sit hus med fjernvarme er det seneste år faldet lige under 500 kr. til i dag 12.272 kroner ifølge Energitilsynet.

 

Kilde: Finans.dk

onsdag den 13. juni

Relaterede artikler

 • Ny biomasseteknologi skal sikre billig fjernvarme i Sindal fredag den 22. juni

  Sindal Varmeforsyning etablerer et biomasseværk med ny forgasningsteknologi for at opnå brændselsfleksibilitet og høj energieffektivitet, der skal sikre forbrugerne fortsat lave fjernvarmepriser.

  Læs artiklen
 • Udnyttelse af rejektvand i varmepumpe mandag den 18. juni

  Kan det betale sig at udnytte rejektvand i en varmepumpe til at producere varme på et renseanlæg fremfor at købe fjernvarme? Det spørgsmål er undersøgt i et bachelorvinderprojekt hos BIOFOS.

  Læs artiklen
 • Fjernvarmeprisen falder til rekordlavt niveau fredag den 25. maj

  Prisen på fjernvarme er det seneste år faldet med 3,8 procent og lægger sig dermed på et rekordlavt niveau.

  Læs artiklen
 • Lavere elvarmeafgift er fremsynet torsdag den 26. april

  Ros til regeringen for udspil om permanent lavere elvarmeafgift fra fjernvarmeselskabernes brancheforening.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.