Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Det nye EU-mål er 32 procent vedvarende energi i 2030.
Det nye EU-mål er 32 procent vedvarende energi i 2030.

EU hæver målet for vedvarende energi til 32 procent

EU har opsat et nyt mål for vedvarende energi i 2030 på 32 procent. Samtidig opstilles en målsætning for transportsektoren for at fremme elbiler. Det lykkedes ikke at opnå enighed om energieffektivitet.

32 procent vedvarende energi i 2030. Sådan lyder EU’s nye målsætning for vedvarende energi. Målet er vedtaget med mulighed for en opjustering i senest 2023. 

Som en del af aftalen bliver der sat en specifik målsætning for vedvarende energi i transportsektoren. Det skal være med til at fremme udbredelsen af el- og brintdrevne biler. 

Udover den specifikke målsætning er forhandlerne enige om, at man i 2030 skal have udfaset brugen af palmeolie i transportsektoren. 

Danmarks målsætning for vedvarende energi i 2030 er fortsat 50 procent. 

Hos brancheforeningen Dansk Energi forventer viceadministrerende direktør Anders Stouge, at aftalen kan betyde øget dansk eksport af energiteknologier: 

- En tommelfingerregel er, at når EU øger sit mål om vedvarende energi med ét procentpoint, øges danske eksportindtægter med 2,5 milliarder kroner, siger Anders Stouge i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Forudsat at vi får sat en energipolitisk retning der gør, at vi kan holde fast og måske endda udvide vores markedsandele, så kan det betyde øgede danske eksportindtægter på over 12 milliarder kroner frem mod 2030. 

Til gengæld er der ikke opnået enighed om et nyt direktiv om energieffektivitet. Her går Rådet efter et mål på 30 procent i 2030, mens Parlamentets mål er 35 procent. Uenighederne handler blandt andet om, hvad der må tælles med som reduktioner, om solceller og varmepumper skal give nedslag, og om transportsektorens energiforbrug skal inkluderes, når grundlaget for reduktioner beregnes.

Målsætningen skal efter planen tages op igen i 2023. 

Kilde: Altinget.dk

fredag den 15. juni 2018

Relaterede artikler

 • PRESSEMEDDELELSE: Energikonference 2020 – Esbjerg som energisk omdrejningspunkt mandag den 24. august

  For syvende år i træk afholdes i dag den største energikonference udenfor hovedstadsområdet i Danmarks energimetropol Esbjerg.

  Læs artiklen
 • Ørum satser på synergi mellem sol og varmepumpe tirsdag den 28. juli

  Solvarme skal integreres med luft-til-vand varmepumpe hos Ørum Varmeværk for at optimere effektiviteten og skabe størst mulig synergi mellem de naturlige energikilder, luft og sol, i løbet af året.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje Ca. 9 timer siden

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs klimaaftale, der sikrer en helt grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri. Aftalen viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. I alt medfører aftalen sammen med klimaaftalen for affald CO2e-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.

  Læs artiklen
 • Brøndby Hallen viser vej til fremtidens halbelysning mandag den 23. marts

  Ny LED-belysning i Brøndby Hallen giver bedre lys til en lavere pris foruden lang levetid og fleksibel tilpasning til særlige aktiviteter. Et tæt samarbejde med Kvalitek og Zarp Danmark har sikret en optimal løsning.

  Læs artiklen