Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Stena Gothica er et af de Stena-skibe, som indsættes på en ny rute efter sommerferien.
Stena Gothica er et af de Stena-skibe, som indsættes på en ny rute efter sommerferien.

Stena Line styrker rutenetværket med rokering af tre skibe

Efter sommer gennemfører Stena Line en omplacering af tre skibe på tre ruter. Målet er at forbedre service og tilgængelighed for kunderne og optimere driften i takt med markedsudviklingen.

- Vi implementerer nu en strategisk vigtig forandring for yderligere at styrke tre af vores store transportkorridorer. Efterspørgslen efter kapacitet er stigende, og vi vurderer løbende vores forretning alt efter, hvordan markedet udvikler sig, og hvilke krav vores kunder stiller til os. Da vi har en indbygget fleksibilitet i vores forretning, kan vi være agile og implementere disse forandringer i vores rutenetværk med kort varsel, siger Stena Lines CEO, Niclas Mårtensson. 

Ny færge på ruten Gøteborg-Frederikshavn

Stena Line tager nu det næste skridt i vækststrategien på Gøteborg-Frederikshavn-ruten. Fragt og passagerfærgen Hammerodde vil således blive taget i brug i midten af september og erstatte Stena Gothica.

- Vi får et mere moderne produkt, der er bedre egnet til både vores fragtkunder og vores passagerer på denne rute. Vi åbner også op for bilpassagerer på Hammerodde, hvilket vil betyde øget kapacitet på passagersiden. I den forbindelse kommer vi til at koncentrere al trafik til Danmark på Masthuggskajen i Göteborg, hvilket vil øge tilgængeligheden og servicen for vores kunder, siger Tony Michaelsen, Trade Director for Region Danmark.

Hammerodde blev erhvervet for cirka et år siden fra rederiet Færgen og vil snart få et nyt Stena-klingende navn. 

Søsterskibe styrker Travemünde-Liepaja

I midten af september vender Stena Gothica tilbage til sin tidligere rute Travemünde-Liepaja, hvor hun vil operere sammen med søsterskibet M/V Urd.

- Vi har en stærk vækst på vores ruter, der forbinder Baltikum med Skandinavien og Tyskland samt den vestlige del af Centraleuropa. Stena Gothica bliver en vigtig tilføjelse, da vi vil være i stand til at tilbyde vores kunder et standardiseret produkt på alle afgange med to søsterskibe. Det vil være en positiv ændring for vores fragtkunder og imødekomme markedets efterspørgsel efter fragtkapacitet, siger Erik Thulin, Trade Director for Baltic Sea North.

Fire permanente RoPax på Karlskrona-Gdynia

Stena Gothica erstatter Stena Nordica, som bliver placeret på ruten Karlskrona-Gdynia i oktober, når charteret af M/V Gute er udløbet, og skibet vender tilbage til Gotlandsbolaget. Karlskrona-Gdynia er en strategisk vigtig korridor mellem Sverige og Polen og har haft stabil vækst i de seneste år.

- Væksten er stadig stærk mellem Karlskrona og Gdynia, og med Stena Nordica, der er dobbelt så stor som Gute, vil vi være i stand til at tilbyde vores kunder endnu større kapacitet. Derudover har Stena Nordica lige gennemkørsel på to dæk (double tier), hvilket giver betydelige tidsgevinster under lastning og aflæsning. Stena Nordica vil også komplementere Stena Baltica på bedste vis, da vi med de ensartede skibe vil være i stand til at tilbyde vores kunder et effektivt RoPax koncept på alle fire skibe tillige med et stærkt passagerkoncept på Stena Vision og Stena Spirit, siger Marek Kiersnowski, Trade Director, Baltic Sea South. 

Stena Nordica

 • Bygget: 2000, Japan, Mitsubishi
 • Længde: 169,8 m
 • Bredde: 24 m
 • Dybde: 6 m
 • Kapacitet: 1.950 lastemeter

Stena Gothica

 • Bygget: 1981/2001/2015, Apuania, Italien
 • Længde: 171 m
 • Bredde: 21 m
 • Dybde: 5,3 m
 • Kapacitet: 1.598 lastemeter

Hammerodde

 • Bygget: 2005, B.V. Schps & Mfbk De Merwede v/h van Vliet & Co, Hardinxveld, Holland
 • Længde: 130 m
 • Bredde: 23 m
 • Dybde: 5,6 m
 • Kapacitet: 1.538 lastemeter
mandag den 18. juni 2018

Relaterede artikler

 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • De første 190 søfarende gennem Kastrup Lufthavn efter nyt tiltag fredag den 07. august

  190 søfarende på vej til afløsning i Maersk-flåden i Europa, landede i tirsdags i Kastrup Lufthavn i chartret fly fra Manila.

  Læs artiklen
 • Remote-opgradering af kontrolsystem kom i mål før tid torsdag den 23. juli

  Under corona-pandemien og dens krav om personlig distance har Norfors foretaget en vellykket opgradering af System 800xA på distancen – med flere gevinster til følge.

  Læs artiklen
 • Danmark viser vejen for løsning af besætningsskift mandag den 20. juli

  Regeringen lancerer nu i samarbejde med søfartserhvervet en smidig løsning, så af- og påmønstring bliver muligt i Danmark og andre lande i Europa. Samtidig presser regeringen på internationalt for at få flere lande til at gå samme vej.

  Læs artiklen