Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Fusion mellem Molslinjen A/S og Danske Færger A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget anmeldelse af Molslinjen A/S’ erhvervelse af samtlige aktier i Danske Færger A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den. 

Fusionen er anmeldt forenklet. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure. 

Molslinjen A/S er et færgerederi, der forbinder Sjælland og Jylland via ruterne Aarhus – Odden og Ebeltoft – Odden. Færgerne benyttes af biler, lastbiler, busser og passagerer. Molslinjen har endvidere gennem et udbud afholdt i 2016 vundet Transport, Bygnings- og Boligministeriets udbud om samfundsbegrundet færgebetjening af Bornholm fra 1. september 2018, hvor disse ruter (Rønne – Køge og Rønne – Ystad) således overgår til Molslinjen. 

Danske Færger A/S er pt. ejet af Bornholmstrafikken Holding A/S og Clipper Group A/S med 50 % hver. Bornholmstrafikken Holding A/S er 100 % ejet af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Danske Færger driver i øjeblikket ruterne Fanø - Esbjerg, Ballen - Kalundborg, Spodsbjerg - Tårs, Bøjden - Fynshav, samt Rønne - Køge, Rønne - Ystad og Rønne - Sassnitz. 

Bortset fra ruterne Fanø - Esbjerg og Rønne - Sassnitz er de ruter, som fusionen omfatter, ruter, der besejles i henhold til offentlige kontrakter udbudt efter Lov om færgefart med regulering af priser og omfang af besejling, som skal genudbydes i henholdsvis 2024 og 2028. 

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, www.kfst.dk.

 

tirsdag den 26. juni 2018

Relaterede artikler

 • Teknisk chef på et krigsskib tirsdag den 19. februar

  Nils Yde Frederiksen er som 37-årig øverste tekniske chef på et af Danmarks største krigsskibe. Han er leder for alt skibets tekniske personale, og en af hans vigtigste opgaver er, at skibet altid skal være klar til kamp.

   

  Læs artiklen
 • Søpraktik er den bedste forberedelse mandag den 12. november 2018

  Hvis man har en drøm om at arbejde som sejlende maskinmester, er den bedste forberedelse at være i praktik til søs. Det mener to studerende, der som nogle af de få har været heldige at komme i bachelorpraktik hos et rederi.

  Læs artiklen
 • Brug for flere maskinmestre til søs mandag den 29. oktober 2018

  Både rederier og leverandører til den maritime branche har brug for maskinmestrenes mange kompetencer.

  Læs artiklen
 • Maskinmester redder liv fredag den 10. august 2018

  28-årige Lasse Kanstrup har kombineret jobbet som sejlende maskinmester med en tjans som livredder på danske og New Zealandske badestrande. Sikkerhed, overblik og snarrådighed er fælles fokusområder for begge job.

  Læs artiklen
 • Stena Line styrker rutenetværket med rokering af tre skibe mandag den 18. juni 2018

  Efter sommer gennemfører Stena Line en omplacering af tre skibe på tre ruter. Målet er at forbedre service og tilgængelighed for kunderne og optimere driften i takt med markedsudviklingen.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.