Skip to content

PUBLIKATIONER

PUBLIKATIONER

MASKINMESTEREN

Din vej til viden og netværk
Fagmagasinet ‘Maskinmesteren’ indeholder artikler om eksempelvis teknik, teknologiudvikling, drift og vedligehold, energi og energiproduktion, energioptimering, søfart, ledelse, strategi og arbejdsmiljø.

Magasinet har flere tilbagevendende temaer, som nærmere behandler eksempelvis emner inden for forsyning og optimering.

ENERGY CLUSTER DENMARK

I 2022 og 2023 har vores fagmagasin bragt en artikelserie, som fortæller om 17 forskellige udviklings- og innovationsprojekter under Energy Cluster Denmark.

Det er projekter, som på den ene eller anden måde har den bæredygtige omstilling i Danmark i fokus, og som dermed har stor relevans for mange maskinmestres arbejdsområder både nu og fremover. Artiklerne har vi samlet i denne særudgave.

150-ÅRS JUBILÆUM

1. april 1873 havde 23 maskinmestre sat hinanden stævne i København. Formålet var at etablere en pensionskasse for
enker efter maskinmestre. Det møde blev begyndelsen på Maskinmestrenes Forening, der fik sit navn året efter.

Derfor fejrer vi i 2023 vores forenings 150-års jubilæum, og vi har i den forbindelse udgivet et jubilæumsmagasin om foreningens og professionens fortid, nutid og fremtid!

AJOUR

Årets erhvervskonference
Hvert år i november afholdes Ajour i Odense Congress Center, og Ajourmagasinet udgives som optakt til erhvervskonferencen. Her får du overblik over oplægsholderne og de faglige indlæg på konferencen samt en præsentation af de mange udstillere.

Ajour 2023
Ajour-artiklerne har siden 2021 været inkorporeret i oktober-udgaven af fagmagasinet Maskinmesteren. Læs 2023-versionen HER.

LEDELSE OG UDDANNELSE

Fokus på karriere- og ledelsesveje for maskinmestre
‘Ledelse og uddannelse’ er Maskinmestrenes Forenings specialmagasin for efter- og videreuddannelse samt for ledelse af og for maskinmestre. 

Magasinet udkommer i mere end 14.000 eksemplarer to gange om året og henvender sig til administrative og tekniske ledere i private og offentlige virksomheder.

MASKINMESTERUDDANNELSEN - KVALITET OG RELEVANS

Aftager- og dimittendundersøgelse
I en omfattende undersøgelse undersøger Maskinmestrenes Forening hvert andet år kvalitet og relevans af maskinmesteruddannelsen i forhold til erhvervslivets efterspørgsel.

LØNSTATISTIK

Maskinmestrenes lønstatistik
Vores årlige lønstatistik er et vigtigt værktøj for dig som medlem.

Maskinmestre er generelt højtlønnede, og ledigheden er lav, men med mange individuelle vilkår, særlige arbejdsforhold og ansvarsområder er lønstatistikken et godt redskab i lønforhandlingen.

CERN

CERN Specialmagasin
Igennem 2020 har vi i ‘Maskinmesteren’ bragt en artikelserie om CERN, der er verdens førende forskningsinstitution for partikelfysik. Her udføres eksperimenter i verdens største partikelaccelerator – Large Hadron Collider.

Vi har samlet artiklerne til dig i dette specialmagasin.

 

TEKNOLOGISK INSTITUT

Teknologisk Institut Specialmagasin
I løbet af 2021 bragte vi i Maskinmesteren en artikelserie om Teknologisk Institut, som er et førende, dansk institut for forskning, innovation, udvikling, demonstration og test. 

Artikelserien belyste eksempler på teknologisk udvikling, som har og kan få betydning for maskinmesterprofessionens mange forskelligartede opgaver. Artiklerne har vi samlet i denne specialudgivelse.

KARRIEREVEJEN

Din guide til erhvervslivet

‘Karrierevejen’ indeholder artikler om blandt andet karrieremuligheder, jobsøgning, netværk, brugen og betydningen af sociale medier etc.

Publikationen blev udgivet for sidste gang i 2021-2022 og er erstattet af et digitalt karriereunivers.

BLIV MASKINMESTER

Maskinmester – skab en bæredygtig fremtid
Vi arbejder i samarbejde med landets maskinmesterskoler og maritime uddannelser for at udbrede kendskabet til maskinmesteruddannelsen og trække flere unge til de tekniske uddannelser.

ÅRSBERETNING

Vi udgiver en årlig beretning med højdepunkter fra årets løb, resultater fra det forgangne år, kommende trends for det nye år og prognoser fra erhvervslivet og arbejdsmarkedet, lønstatistik og branchefordeling for maskinmestre, interviews med centrale iagttagere og temaartikler om maskinmestrenes særlige hverdag.