MOLSLINJEN

ARBEJD MED FÆRGERNES FORMEL 1 OG GRØN OMSTILLING

Molslinjen er Danmarks største indenrigsrederi med færger til Bornholm, Samsø, Fanø, Als, og Langeland, samt ruten mellem Aarhus og Odden. Det giver en stor diversitet i typen af fartøjer, og med den grønne omstilling øverst på agendaen giver det en masse gode muligheder for udfordringer og udvikling for maskinmestre, der spiller en helt central rolle hos Molslinjen.

»Hvis man gerne vil have mulighed for faglig udvikling og kompetente kollegaer, der kan løfte en, samtidige med at man indgår i et dynamisk team med fleksibilitet og frihed, så er Molslinjen et rigtig godt sted,« siger maskinmester Nichlas Højgaard Thomsen, der har arbejdet hos Molslinjen siden 2013, og har fungeret som projektleder på nybygningsprojektet Express 5 siden 2019.

Express 5 bygges i Filippinerne, og er Bornholmslinjens kommende hurtigfærge. Som projektleder bruger Nichlas Højgaard Thomsen rigtig mange af sine maskinmesterkompetencer i udviklingsarbejdet.

»Jeg er inde over alt fra valg af materialer til design og styrke af konstruktioner og valg af komponenter samt design af eksempelvis hydraulik-, motor- og kølesystemer,« siger han.

På en hurtigfærge er der typisk ansat 10-11 maskinmestre, og som færgefartens svar på Formel 1-biler, stiller hurtigfærgerne ekstra store krav til de ansatte fagfolk.

»Det er et rigtig spændende teknologisk miljø at være i. Der er ikke råd til at være på bagkant i forhold til de nyeste teknologiske trends, hvis man vil gå forrest i den grønne omstilling og samtidig være konkurrencedygtige i forhold til sejltider,« siger Nichlas Højgaard Thomsen.

Rederiets største strategiske fokus i disse år er netop den grønne agenda. For de konventionelle færger er der lagt de foreløbige planer for en omstilling til primært elektrisk drift, mens der for hurtigfærgerne planlægges med overgang til bæredygtige brændstoffer, for eksempel gennem Power-to-X.

Maskinmestrenes rolle er helt central i den proces, da det er deres evner til hele tiden at opdatere og kombinere de forskellige teknologier for at sikre den optimale drift, der afgør, hvorvidt de højt profilerede hurtigfærger yder optimalt.

»Det gør det fagligt spændende og udfordrende, for vi kan ikke bare slukke for en motor. Alle hestekræfter skal fungere hele tiden, og det er vores ansvar som maskinmestre at finde løsninger, der gør det muligt,« siger Nichlas Højgaard Thomsen.


FAKTA OM VIRKSOMHEDEN

Ansatte

Globalt-
Danmark 1075
Maskinmestre i Danmark 103

Fokus

Molslinjen A/S er et Aarhus-baseret færgerederi, som ejer og driver ALSLINJEN, LANGELANDSLINJEN, SAMSØLINJEN, FANØLINJEN, BORNHOLMSLINJEN og MOLSLINJEN.

Ansvar

Kvalitetskontrol
Service Supply
Vandbehandling
Ledelse
Hydraulik
Energiforsyning
Skibsfart
Teknisk rådgivning
Køle- varmeteknologi
Transmission

Tilbud til studerende 
Praktikophold samt mulighed for at skrive bachelorprojekt.

Adresse

Molslinjen A/S 
Færgevej 7A
8000 Aarhus C
Tel. 7010 1214

Besøg os på
www.molslinjen.dk

Følg MOLSLINJEN

DINE FORDELE
SOM MEDLEM I MF

STANDARDPLUS-PAKKEN

TEKSTANNONCE MED DOBBELT SYNLIGHED

Det får du:

• 4 ugers målrettet eksponering af din virksomhed og
jobannonce på Maskinmesterjob.dk.


• Synlighed over for 14.000 tekniske specialister
i Maskinmesterjobs nyhedsbrev.


• Opslag med din annonce på Maskinmesterjobs
Facebook og LinkedIn.


• En 1/2-sides annonce i fagmagasinet
Maskinmesteren.

PRIS
10.995 KR. (EKS. MOMS)

ANNONCEFORMATER

Vi modtager formater i: jpg. gif, png. maks 1,5 MB. Levering skal være til både desktop og mobil.

Desktop

1400 x 270 pixel

1400 x 450 pix

Mobile

1400 x 270 pixel

SÅDAN GØR DU

  1. Kontakt mediakonsulent Dorte Schlünzen på 7610 1146/dosc@stibo.com eller Maskinmestrenes Forening på 3336 4920/ maskinmesterjob@mmf.dk.

  2. Send materiale bestående af:
    Annonceteksten i et worddokument, virksomhedens kontaktinformation, afdeling, logo i høj opløsning, fakturainformation, fotos/video samt relevante brancher til opsætning af søgekriterier:
    Service/handel/rådgivni g, industri, energiforsyning/vand/renovation, skibsfart, offshore og bygge/anlæg.

  3. Materiale, som er modtaget inden kl. 12.00, bliver opsat senest kl. 9.00 næste dag.

  4. Din jobannonce er online indtil ansøgningsfristen eller 4 uger fra offentliggørelsen.