MENTORORDNING

Som medlem af Maskinmestrenes Forening kan du tilmelde dig vores mentorprogram – enten som mentor eller mentee.

Mentorprogrammet går ud på, at en erfaren kollega (en mentor) stiller sine kompetencer, faglighed og erfaring til rådighed for en anden kollega (en mentee). Programmet er primært med fokus på det arbejdsmæssige.

Et mentorforløb giver dig sparring og herigennem inspiration, større selvindsigt og forståelse for en udfordring/en problemstilling, som fylder meget i din hverdag – og dette hvad enten du har mange års erfaring på arbejdsmarkedet, er leder eller er nyuddannet. Og du bliver gennem sparringen opmærksom på mulige måder at håndtere din udfordring / problemstilling på.

Formålet er således, at menteen kan trække på mentoren i faglig og karrieremæssig sammenhæng og få kompetent sparring, råd og vejledning. Processen er tilrettelagt sådan, at Maskinmestrenes Forening ud fra forskellige parametre, som du selv er med til at definere, forsøger at etablere et stærkt match mellem mentor og mentee ud fra både ønsker, behov og kompetencer.

Særligt for dig, der er nyuddannet
Maskinmestrenes Forening har særligt fokus på at hjælpe vores mange unge medlemmer godt i gang på arbejdsmarkedet. Og i denne forbindelse kan et mentorforløb være en god sparring i forhold til de mange udfordringer, som du som ung kan møde i det første job efter endt uddannelse. Det at starte på arbejdsmarkedet drejer sig ikke kun om at være dygtig rent faglig. Det drejer sig også om at forstå de mange forskellige mekanismer i forhold til det sociale, virksomhedens værdier, det gode samarbejde mm. Her kan en erfaren mentor hjælpe dig med at navigere udenom de udfordringer, der kan være, når du er ny på arbejdsmarkedet.

Ingen garanti for at alle kan få et match
Afhængig af ansøgerfeltet kan vi desværre ikke love, at alle kan starte op på mentorprogrammet. Vi kan imidlertid altid love, at alle vil blive kontaktet uanset om de kommer med i programmet eller ej.

Forløbet vil indebære:

  • Kick-off møde hvor du møder din kommende mentor. I udarbejder en kontrakt, der indeholder forløbets udviklings- og fokusområder og aftaler en møderække.
  • Udlevering af en ”ARBEJDSBOG for mentorer & mentees”, som er et værktøj til forløbet
  • Midtvejsevaluering, som hjælper jer til at få talt om processen. Lever forløbet op til forventningerne? Sker der en udvikling? Hvordan skal forløbet være fremover?
  • Slutevaluering med fokus på, hvad I begge har fået ud af forløbet og samtalerne. Hvilken udvikling og læring er der sket? Har det været et udbytterigt forløb, og hvordan sørger I for, at den positive udvikling fortsætter?

Udgangspunktet for et mentorforløb er maksimalt 6 måneder. Møderne kan foregå på mentors arbejdsplads eller en café, alt efter hvad geografien tillader. Alternativt kan det foregå per telefon, Skype, Teams mv.

Lyder det interessant?
Læs mere under nedenstående faner eller send en mail til mentor@mmf.dk – hvis du har spørgsmål.

April 2024 er korpset af mentorer tilstrækkeligt i forhold til efterspørgslen.

Men er du fortsat nysgerrig? Så læs endelig videre og tag fat i os, for at hører hvordan status er lige nu.

Del ud af dine erfaringer
Som mentor får du rig mulighed for at udbygge dine kompetencer og kommunikative evner, når du deler ud af dine erfaringer. Og de fleste mentorer bliver også klogere på sig selv, når de kan spejle sig i de udfordringer, som en mentee gerne vil tale om.

Ydermere vil du får noget mentortræning samt dit helt eget netværk af andre mentorer.

Gør en forskel som mentor
Dine erfaringer er guld værd for en mentee, der søger sparring til karrierens mange udfordringer. Du kan hjælpe ved at fortælle og dele ud af din viden om de veje, genveje og omveje, du har taget til dato for at nå til der, hvor du er i dag.

Du kan ændre tvivlen til afklaring. Udfordringerne, bekymringerne og dilemmaerne kan du give et mentalt boost i den rigtige retning.

Hvad forventer vi af dig?
Der er imidlertid lidt forventninger til dig, der gerne vil hjælpe en anden maskinmester på vej;

  • Du er tilknyttet arbejdsmarkedet – eller har for nyligt trukket dig tilbage
  • Du har noget værdifuldt at give videre uanset hvor, du er i din karriere – men det vil være en fordel, hvis du har mindst 5 års erfaring som maskinmester
  • Du er god til at lytte og se muligheder frem for begrænsninger
  • Du kan stille udfordrende og åbne spørgsmål

Praktisk info
Synes du, at det lyder interessant og lige dig at være med til at skubbe en kollega i den rigtige retning? Så send en mail til; mentor@mmf.dk eller ring til 3336-4920.

Der vil blive lagt vægt på faglige og personlige kompetencer – og til dels geografi, hvis forløbet skal være med personlige og ikke kun virtuelle møder.

Er du interesseret, kan du udfylde dette ansøgningsskema og sende det til mentor@mmf.dk.
Har du spørgsmål, kan du altid ringe til 3336-4920.

Har du behov for sparring
Er du nyuddannet, måske i første job, erfaren medarbejder eller leder? Og står du med nogle faglige udfordringer, bekymringer, dilemmaer, konflikter etc., som du ønsker at diskutere eller vende med en mentor?

Så kan mentorprogrammet, sagtens være noget for dig. Og hvis du er lidt i tvivl, så kan det måske hjælpe dig til at blive afklaret ved at læse dette lille skriv; ”Forventninger til Mentee”, der blandt andet omhandler;

  • Hvilken type sparring har du behov for? Er det svar på konkrete spørgsmål, eller går du med nogle mere grundlæggende spørgsmål i dit arbejdsliv?
  • Hvad ønsker du at opnå med et møde/et længere forløb?
  • Hvor meget tid er du parat til at investere? m.v..

Herefter kan Maskinmestrenes Forening forhåbentlig matche dig med en egnet mentor. Vi kan risikere, at der ikke kan foretages et mach eller der er flere ansøgere, end programmet kan optage. Så der kan blive tale om, at du kommer på venteliste.

Er du interesseret, kan du udfylde dette ansøgningsskema og sende det til mentor@mmf.dk. Har du spørgsmål, kan du altid ringe til 3336-4920.