Folkemødet: AI-debat om operationalisering i industrien

Maskinmestrenes Forening har torsdag afholdt en velbesøgt paneldebat på Folkemødet Bornholm om kunstig intelligens og dens anvendelse i industrien.

Det gennemgående tema mellem Anders Riis, Vestas, Thomas Terney, futurist, Søren Hauberg, professor og Magnus Bager formand for De Maskinmesterstuderendes Landsråd, var at kunstig intelligens (AI) er meget mere end en Chatbot. Panelet kunne hurtigt blive enige om, at ja, der er en bekymring for AI i befolkningen, men også at der ikke var tale om et nyt fænomen. AI gør det muligt at behandle store datamængder og identificere komplekse datamønstre og skaber grundlaget for optimering af industrielle processer.

Ordstyrer Erkan Özden, TV-Avisen, indledte debatten med en demonstration af ChatGPT, hvor Erkan i sin egen åbningstale brugte futuristen Thomas Terney’s avatar stemme. Tilhørerne fik også lejlighed til at indgå i en direkte dialog med debattørerne om fordele og opmærksomhedspunkter omkring AI, hvilket skabte en livlig og konstruktiv debat.

Målet med vores Folkemødedebat var at skabe en mere nuanceret forståelse for anvendelsen af AI og maskinlæring samt de muligheder, det giver for industrien og samfundet. Det, synes jeg, lykkedes” udtalte formand Lars Have Hansen. ”Det er netop maskinmestrenes rolle at bygge bro mellem AI og den fysiske verden, eksempelvis med maskinlæringsmodeller.”

En super eftermiddag i PFA’s telt med solrige omgivelser på Bornholm!

Recommended Posts