Skip to content

MØD EN VIRKSOMHED

ET LILLE SAMFUND TIL SØS

Johannes Frandsen sejler som juniormester med Royal Arctic Line (RAL), der sørger for den livsvigtige skibstransport til og fra Grønland.

»Man får virkelig prøvet sig selv af som maskinmester til søs. Der er næsten alle slags tekniske anlæg ombord, og man får lov at arbejde både på egen hånd og i et team. Det er en fantastisk start på mit liv som maskinmester,« siger Johannsen Frandsen.

Men han påmønstrede allerede et af RAL’s skibe under maskinmesteruddannelsen – først i bachelorpraktikken, og siden lavede han sit bachelorprojekt om 25 års klassificering af skibe med udgangspunkt i RAL.

Da han stod færdiguddannet, henvendte han sig til RAL og fik tilbudt et job. I dag sejler han i 6 ugers udmønstringer – med på- og afmønstring i Aalborg. Han har deltaget i klargøringen af nybygningen Tukuma Arctica, som er et containerskib på 2.150 TEU, der sejler mellem Danmark, Island og Grønland.

»Jeg deltog først i fire ugers klargøring af Tukuma, da skibet kom fra værftet og sejlede derefter med på jomfruturen til Grønland,« fortæller han.

Alle typer opgaver ombord
At være sejlende maskinmester hos RAL er for Johannes Frandsen en dobbelt gevinst: Han bliver dygtigere fagligt og teknisk, og han oplever samtidig den storslåede natur ved Grønland.

»På hvor mange andre arbejdspladser kan man opleve hvaler og isbjerge helt tæt på? Jeg har fundet en virkelig god arbejdsplads hos RAL. Vi er jo et lille samfund ombord og har et godt sammenhold med meget humor og et godt kollegaskab, hvor man altid hjælper hinanden. Vi skal jo kunne løse alle typer opgaver selv ombord,« siger han.

Allerede som juniormester har han fået meget ansvar med egne faste opgaver og ansvarsområder, der gradvist vil blive udvidet og kommer til at omfatte maskinvagten.

»Jeg er stadig i gang med at lære, og foreløbig ser jeg en lang karriere til søs. Det kunne være spændende at arbejde sig op til stadig mere ansvar og måske en dag stå med det fulde ansvar om bord som maskinchef,« siger Johannes Frandsen.

Royal Arctic Line A/S

Ansatte
Globalt –
Danmark/Grønland 750
Maskinmestre 55
Maskinmestre i Danmark/Grønland 6

Fokus
Royal Arctic Line A/S
udfører al søtransport af
gods til og fra Grønland
og mellem de grønlandske
byer og bygder. Rederiet
er således en livsnerve for
det grønlandske samfund.

Ansvarsområder

  • Kvalitetskontrol
  • Ledelse
  • Skibsfart

Information
Royal Arctic Line A/S
Qeqertanut 44 – 46
3900 Nuuk
Tlf. +299 34 91 00
www.ral.gl

Tilbud til studerende
Mulighed for at skrive
bachelor- eller afgangsprojekt
samt ansættelse som
juniormaskinmester.

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.