Skip to content

I JOB

FÅ RÅD OG VEJLEDNING
TIL DIN KARRIERE

SOM MASKINMESTER KOMMER DU

IGENNEM FORSKELLIGE FASER I DIN KARRIERE

Her får du inspiration til dit arbejdsliv – både det nuværende og det fremtidige. Du kan læse om maskinmestre, som løfter ansvar inden for andre brancher, og du kan få forslag til efter- og videreuddannelse, som kan bringe dig et skridt videre.

Mange maskinmestre bliver på et tidspunkt ledere og budgetansvarlige for omfattende projektbudgetter. Ud over dine tekniske kompetencer vil du derfor med en vis sandsynlighed får brug for forståelse for ledelse og økonomi – og måske også innovation, udvikling og selvstændig virksomhed.

Du overvejer måske en international udsendelse, en stilling på land eller en ny retning til søs. Alt dette kan du læse om her.

RÅD OG VEJLEDNING HER

VEJLEDNING OM ARBEJDSLIVET

Hvad bør niveauet være for løn og pension, hvornår må man holde ferie, og hvordan er reglerne for sygdom og barsel? Her kan du læse om, hvad du kan forlange og forvente på jobbet.

ANSÆTTELSE

I Maskinmestrenes Forening rådgiver og vejleder vi både arbejdstagere og arbejdsgivere, så I får den bedste ansættelsesstart.

BARSEL

Du har ret til at holde barselsorlov.

Alle lønmodtagere, som skal have barn, har ret til fravær med dagpenge efter barselslovens regler.

SYGDOM

I forbindelse med sygdom rådgiver vi om dine rettigheder – eksempelvis vedrørende løn under fraværet.

ANSÆTTELSE

Alle lønmodtagere er omfattet af ferieloven og har krav på at afholde ferie og optjene ret til feriepenge eller ferie med løn.

BARSEL

Hvis du kommer til skade på arbejde, kan du være berettiget til en erstatning. Vi kan hjælpe med juridisk rådgivning og bistå dig.

SELVSTÆNDIG

Vi kan sparre med dig, der er selvstændig eller overvejer at blive det. Hos din lokale erhvervsservice kan du endvidere få sparring til opstart, deltage i kurser eller komme i netværk.

PENSION

Maskinmestrenes Forening og PFA Pension samarbejder om at levere den bedst mulige pensionsordning til dig. Vi har derfor sammensat en attraktiv og konkurrencedygtig pensionsordning.

BARSEL

Du har ret til at holde barselsorlov.

Alle lønmodtagere, som skal have barn, har ret til fravær med dagpenge efter barselslovens regler.

MIT FAG OG FREMTIDEN

VIL DU DELTAGE I KURSUS

Vi hjælper med at sætte fokus på din karriere og faglige udvikling. Det sker gennem en række faglige konferencer samt kursus- og efteruddannelsestilbud. På disse sider kan du læse mere om de enkelte kursustilbud, uddannelsen som talsmand og konferenceaktiviteterne.

FIND VEJ I DIN KARRIERE

KREDSE OG NETVÆRK

Maskinmestrenes Forening findes både på og i dit område, og dit engagement er vigtigt. Det er dig som medlem, der udgør foreningen og bidrager til dynamikken og udviklingen.

Som medlem har du adgang til en række faglige netværk, hvor du kan møde inspirerende kolleger, komme på virksomhedsbesøg og få den nyeste viden. Du skal aktivt tilmelde dig de faglige netværk – og derefter får du løbende invitationer til arrangementerne.

VEJLEDNING OM ARBEJDSLIVET

Vi giver dig hurtig vejledning om arbejdslivet, når det handler om emner som eksempelvis ansættelser, kontrakter, opsigelser, sygdom eller arbejdsskader.

LØNFORHANDLING?

Nyt job?

Send os kontrakten med navn, fødselsdato eller medlemsnummer og hvordan vi kan kontakte dem.
Fortæl, hvornår du senest har brug for svar, og om vores jurister skal være særligt opmærksom på noget.

Lønsikring?

Læs mere om Maskinmestrenes Forenings lønsikring hos Topdanmark.

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.