Skip to content

KLAUSULER

KLAUSULER

En klausul medfører, at medarbejderen bliver pålagt begrænsninger i sin jobsøgning i en bestemt periode efter fratrædelsen. Det kan være nødvendigt for virksomheden at sikre sig, at medarbejderen ikke udnytter et særligt betroet ansvar og særligt fortrolige oplysninger til at søge ansættelse hos en konkurrent.

Kontrakten kan indeholde både en kundeklausul og en konkurrenceklausul.

Klausuler kan få store økonomiske og karrieremæssige konsekvenser for medarbejderen, og reglerne kan være komplicerede. Det er afgørende at sikre, at klausulen er gyldig, samt at det tydeligt fremgår, hvad medarbejderen må – og hvad sanktionen er, hvis klausulen overtrædes. Desuden skal det fremgå, hvordan medarbejderen bliver kompenseret for at være underlagt klausulen.

Den 1. januar 2016 blev der indført en ny lov om ansættelsesklausuler. De nye regler gælder kun for klausuler indgået efter denne dato, og klausuler fra tiden før regelændringen skal derfor stadig behandles efter de gamle regler. Hvis klausulen er indgået før 15. juni 1999, gælder der særlige regler

Vi rådgiver og vejleder både arbejdstagere og arbejdsgivere.

SKAL VI GENNEMSE DIN KLAUSUL?

Kontakt os på 3336 4920 eller mf@mmf.dk. Oplys venligst dit fulde navn samt fødselsdato og/eller medlemsnummer ved henvendelse.

SE DINE MEDLEMSFORDELE HER

Som medlem af Maskinmestrenes Forening har du sikkerhed i ansættelsen gennem overenskomster med arbejdsgiverforeningerne. Derudover kan du få hjælp, rådgivning og juridisk bistand ved løn- og kontraktforhandlinger og meget mere. Klik ind, og læs mere om dine medlemsfordele.

HOLD DIG OPDATERET TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig og få: relevant viden om dit fag og gode medlemstilbud.

DU KAN ALTID
KONTAKTE OS DIREKTE
OG FÅ PERSONLIG
RÅDGIVNING

TLF.: +45 3336 4920
MAIL: MF@MMF.DK

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.