Øget fleksibilitet nødvendig ved vaccination af søfarende

Maskinmestrenes Forening har sammen med Metal Maritime og 3F Søfart opfordret regeringen til at indføre fleksibilitet i bookingsystemet, så de søfarende kan få vaccinetider.

I indeværende uge har Maskinmestrenes Forening sammen med Metal Maritime og 3F Søfart skrevet til erhvervsminister Simon Kollerup og sundhedsminister Magnus Heunicke med henblik på at få en øget fleksibilitet ved vaccination af søfarende. I brevet henviser vi til de søfarendes centrale position i sikring af forsyningskæderne og gør samtidig opmærksom på, at søfarende i forbindelse med Corona-pandemien har udført arbejde under svære betingelser.

‘Vi har rettet henvendelse til ovennævnte ministre, fordi det har vist sig, at søfarende har haft vanskeligheder ved at få de nødvendige to vaccinationer ud fra myndighedernes prioriterede rækkefølge på grund af manglende fleksibilitet i forbindelse med booking af vaccinetider, der matcher ude- og hjemmeperioder. Det har ligeledes vist sig, at det ikke har været muligt i stedet at få tilbudt Moderna vaccinen, idet der kan gå op til 12 uger mellem vaccinationerne i stedet for Pfizer vaccinen, hvor der skal gå betydelig kortere tid mellem vaccinationerne’ udtaler formand Lars Have Hansen.

Afvist af regionen
I vores brev til ministrene henvises der til et konkret eksempel, hvor en maskinchef fra Region Syddanmark måtte opgive at booke tider. Da han efterfølgende henvendte sig til regionen af flere omgange med problemer med at booke vaccinetider på grund af ude- og hjemmeperioder, blev han afvist med bemærkning om, at han var den tredje søfarende, der samme dag havde henvendt sig til regionen.

Forslag til regeringen
Vi har derfor foreslået regeringen følgende:

  • At give mulighed for at tilpasse vaccineforløb tidsmæssigt mere fleksibelt, når dette tilbydes den søfarende, sådan det er muligt at få begge vaccinationer i hjemmeperioden.
  • At ændre tilbud på vaccinetype til den søfarende således, at det i stedet bliver Moderna vaccinen, der tilbydes.

Formand Lars Have Hansen understreger, at vi ikke beder om at komme først i køen eller få anden positiv særbehandling. Vi opfordrer ene og alene til, at vaccineprogrammet tilføjes fleksibilitet, så søfarende kan gøre brug af vaccinetilbuddet på lige fod med alle andre danskere.

Læs brevet fra de tre organisationer her.

Recommended Posts