Grønt lys for maskinmesteruddannelse i Sønderborg og Thisted

Fredericia Maskinmesterskole etablerer maskinmesteruddannelsen i Sønderborg, mens MARTEC starter op i Thisted. Det betyder, at der allerede fra august i år sidder maskinmesterstuderende på skolebænken på de to nye lokationer.

Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund
I maj 2021 præsenterede regeringen udspillet ’Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund’ som et led i at sikre uddannelser tæt på, uanset hvor i landet man bor. I den plan indgik muligheden for opstart af maskinmesteruddannelsen i henholdsvis Sønderborg og Thisted, og det er altså nu blevet en realitet.

”På professionens vegne er jeg glad for, at der i fremtiden bliver endnu bedre og geografisk bredere mulighed for at uddanne flere maskinmestre. I Maskinmestrenes Forening glæder vi os til at følge skolernes arbejde med at få etableret disse to nye uddannelseslokationer, og vi bakker naturligvis op med god dialog og sparring, så vi i samarbejde kan sikre de bedste vilkår og opretholde uddannelsens høje niveau”, siger formand for Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen som reaktion på de gode nyheder.

Et arbejdsmarked i vækst
I 2022 var maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte uddannelser i Danmark, og selvom der er flere maskinmestre på arbejdsmarkedet end nogensinde før, er efterspørgslen fortsat stigende. I alle fem overordnede maskinmesterbrancher (service, handel og rådgivning – industri – energiforsyning, vand og renovation – skibsfart/offshore samt bygge og anlæg) er beskæftigelsen de senere år steget, og dén tendens fortsætter.

”Det er afgørende, at endnu flere unge, skarpe hjerner vælger maskinmesteruddannelsen til, og de ekstra studiepladser betyder, at så mange som muligt, der kan og vil være maskinmester, har muligheden” afslutter formanden.

Læs mere om de gode nyheder publiceret af henholdsvis Fredericia Maskinmesterskole og MARTEC.

Recommended Posts