Skip to content

#20 Her er der åbne døre for maskinmestre

Biogasvirksomheden Nature Energy har omkring 80 maskinmestre på lønningslisten, og flere er på vej ind i selskabet, der vokser hastigt i disse år. De mange fagfolk er til stede først og fremmest på Nature Energys 13 anlæg rundt om i Danmark, men i høj grad også på kontorerne i Odense, Aarhus og Støvring samt udlandet.

Kim Balsløv Jørgensen og Emilie Mariegaard, som gæster denne udgave af Maskinrummet, er begge en del af Nature Energys rekrutteringsteam, der har særdeles travlt med at hyre nye folk til at understøtte den massive vækst, og i den forbindelse har de et tæt samarbejde med landets maskinmesterskoler.

»Maskinmestrene kommer med en bred faglig viden om rigtig, rigtig mange ting, og løsninger på mange områder, som også tit er meget praksisnære. De er også enormt dygtige og hurtige til at lære nyt, og så er de nysgerrige, og det tror jeg er vigtigt i vores branche,« siger Kim Balsløv Jørgensen.

Nature Energy ansætter gerne nyuddannede, og for de unges vedkommende er det ikke mindst virksomhedens purpose og et stærkt onboardingprogram, der skal lokke. Arbejdet med den grønne omstilling er således en central grund til at folk søger job i selskabet, fortæller Emilie Mariegaard.

»Vi har en virkelig fed case, som der er rigtig mange, der gerne vil være med på. Når man så er en del af virksomheden, så er vores purpose det, der driver os alle sammen, og det vi i fællesskab arbejder henimod, både som maskinmestre, men også i vores team,« siger hun.