De Grønne Maskinmestre

Maskinmestrenes Forening deltager i dag på Børsen i en stor konference om fremtidens grønne arbejdskraft, hvor foreningen har været med i de indledende knæbøjninger i forbindelse med definition af et større projekt finansieret af Industriens Fond og Novo Fonden.

De foreløbige konklusioner på projektdefinitionerne er bredde, eksempelvis at alle jobs har potentialet til at blive grønne, og at grønne jobs skal bidrage til den grønne omstilling.

Hele 33% af alle jobopslag efter maskinmestre siden 2020, retter sig mod “grønne maskinmestre” kunne konsulentfirmaet Damvad berette på konferencen, som et resultat af deres statistiske analyser af næsten 2 millioner jobopslag de seneste par år. Denne procent var høj sammenlignet med andre faggrupper.

Claus Jensen, Dansk Metal kunne fortælle at Danmark ikke mangler nye uddannelser, men mangler mange flere studerende til de eksisterende tekniske uddannelser.
Det bliver mere og mere tydeligt at der skal mange maskinmestre til at løfte opgaven. “Maskinmestre kommer til at få sindssygt travlt, der er slet ikke nok af sådan nogle som jer derude, med høje håndværksmæssige, ledelsesmæssige og tekniske kompetencer” siger Peter Hindsberger, senior manager fra INEOS.

Maskinmestrenes Forening bidrager til projektet med sin nyeste viden fra foreningens Aftager- og Dimittendundersøgelse 2021 og via deltagelse i en række arbejdsgrupper.

Recommended Posts